Stiftelsen Oslo Museum er et kultur- og samtidshistorisk museum som består av Bymuseet og Teatermuseet på Frogner, Interkulturelt Museum på Grønland og Arbeidermuseet på Sagene. Nyskapende, engasjerende og relevant formidling er et av museets viktigste satsningsområder. Museet har hatt en positiv besøksutvikling de siste årene, med ny besøksrekord i 2016 med et samlet besøk på nærmere 130.000 besøkende. Budsjettet var i 2016 på ca. 31,7 millioner kroner inkludert prosjektmidler og hadde 34,9 årsverk.

Oslo Museum søker FAGKONSULENT FORMIDLING til Bymuseet

Drømmer du om å jobbe med formidling på museum? Har du erfaring med arrangementsvirksomhet? Er du i tillegg glad i Oslo kan Bymuseet være stedet for deg! Avdeling for formidling søker en utadvendt, arbeidsglad og selvstendig kollega med relevant fagbakgrunn til fast 100 % stilling.

Arbeidsoppgaver
• planlegging, utvikling og gjennomføring av Bymuseets arrangementsprogram – herunder byvandringer, foredragsvirksomhet, debattmøter, familietilbud m.m.
• gjennomføring av undervisning til skoleelever og studenter samt omvisninger for alle typer grupper
• utvikling av digitale formidlingstilbud
• andre oppgaver etter avtale
En del ettermiddags- og kveldsarbeid, samt noe helgearbeid må påregnes i forbindelse med gjennomføring av publikumstilbudet. Hovedarbeidssted er Bymuseet, men stillingen kan også tillegges arbeid på andre av Oslo Museums arenaer.

• Utdanning i museumsrelevante fag på minimum bachelor / cand. mag-nivå
• Dokumentert allsidig formidlingserfaring
• Gode kunnskaper om Oslos historie og aktuell byutvikling
• Svært gode språkkunnskaper, minimum norsk og engelsk
• Kompetanse på digital formidling
• Forståelse av museenes samfunnsrolle

Personlige egenskaper
• Kreativitet, åpenhet og fleksibilitet
• Stor gjennomføringsevne og -glede
• God til å kommunisere med barn og ungdom
• Gode evner til å bygge relasjoner og utvikle nettverk
• Gode samarbeidsegenskaper

Vi kan tilby
• Inspirerende og allsidige arbeidsoppgaver
• Et ambisiøst og inkluderende fagmiljø
• Dyktige kolleger og interessante nettverk
• Lønn etter avtale ut fra arbeidsgivers samlede vurdering av kompetanse og ansiennitet
• Fleksitid

Spørsmål om stillingen kan rettes til
Avd. leder Linken Apall-Olsen 482 58 458 / 23 28 41 80 eller museumsdirektør Lars Emil Hansen 482 60 062 / 23 28 41 93.

Oslo Museum tilstreber mangfold og jevn fordeling mellom menn og kvinner i alle typer stillinger. Personer med minoritetsbakgrunn oppfordres spesielt til å søke. Personlig egnethet vil bli vektlagt ved ansettelsen. Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju. Museet kan også benytte «prøveomvisning» og be om andre arbeidsprøver som ledd i ansettelsesprosessen.

Stillingen lønnes som stillingskode 1408 Førstekonsulent iht. Landsoverenskomst for museer og andre kulturinstitusjoner Virke/HUK-området. For spesielt godt kvalifiserte søkere kan annen lønnsplassering vurderes. Bymuseet har offentlig tjenestepensjonsordning i KLP.

Elektronisk søknad med CV og kopier av attester og vitnemål sendes Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen 21.mai 2017. Referanser bes oppgitt i søknaden.