Kunstnerblikk på Akerselva

Akerselva ca. 1940. Maleri: Birger Harm / Oslo Museum

Akerselva ble omtalt som kunstnernes kjæreste barn av Norges første riksantikvar og kunsthistoriker Harry Fett. For første gang blir motiver av Akerselva, over en periode på rundt 150 år, stilt ut samlet på museum.

Akerselva har hatt stor betydning for Oslo; visuelt, økonomisk og miljømessig. I utstillingen kan du se hvordan elva og områdene rundt har utviklet seg i denne perioden.

Ulike typer malerier, trykk og tegninger fra kjente og ukjente kunstnere er hentet fra Bymuseets samling. Du får se alt fra små perler i gouache av møller ved elva, til kulltegninger med industrimotiver fra 1940-tallet.

Utstillingsansvarlige: Kunsthistoriker Jorunn Sanstøl (tidligere konservator ved Oslo Museum) og historiker Gro Røde, formidlingsansvarlig ved Arbeidermuseet.

Utstillingen står til ut 2017.