Kultur og kaffe: Musikk over Atlanter'n

Starter 11.05.2017 12:30
Sted Bymuseet
Atlantern 900x370
Stavangerfjord - "The Atlantic Band" ca. 1932. FOTO: ANDERS B. WILSE / OSLO MUSEUM

Modernismen inntar Oslo på begynnelsen av 1900-tallet og påvirker kulturlivet. Urbaniseringen og utbruddet av 1. verdenskrig fører til store samfunnsomveltninger.

Her hjemme er den industrielle revolusjon godt i gang, og moderniteten hylles. Den positive holdningen gjenspeiler seg i jubileumsutstillingen på Frogner i 1914.

I USA gjør nye stilarter seg gjeldende og ny musikk vokser frem i møtet mellom afrikansk og europeisk musikk. Mirjam og Ingrid fremfører sanger av de amerikanske komponistene Aaron Copland, Samuel Barber og Lukas Foss.

Bymuseet og musikerne Mirjam Helene Kringen og Ingrid Stige ønsker velkommen til konsert og kåseri. Tidsriktig, enkel servering.

Når: Torsdag 11. mai kl. 12:30
Hvor: Bymuseet i Frogner hovedgård