Kultur og kaffe: Oslo på kart

Starter 27.04.2017 12:30
Sted Bymuseet
Kart over Nordmarka og Sørkedalen
Kart over Nordmarka og Sørkedalen. KUNSTNER: ERNST BJERKNES / OSLO MUSEUM

Hvordan har Oslo forandret seg? Oslos karthostorie er nå kartlagt av arkitekturhistoriker Lars Roede.

Gjennom 400 år har byen vokst fra en liten kvadraturby bak festningen til en dynamisk hovedstad. Oslo er i dag preget av boligbygging, utvikling av fjordbyen, store nye kulturbygg og transportprosjekter mellom kollektiv, vei og bane, sykkel og bilfritt sentrum.

Forandringene setter spor etter seg i kartene som stadig må tegnes på nytt. Kart er viktige, men også vakre kilder som står som et uunnværlig supplement til skriftlige kilder og bildemateriale: Kart forteller historie!

I 2016 utga Lars Roede boken «Historisk atlas over Oslo» der han systematisk, engasjerende og grundig diskuterer byhistorie gjennom bruk av kart. I dette foredraget vil Roede vise noen av disse flotte kartene og fortelle om byens utvikling i tid og rom.

Servering av kaffe og kake
Billetter: kr 100,- / honnør kr 50,-

Når: Torsdag 27. april kl. 12:30
Hva: Foredrag