engelsk-flagg   norsk-flagg
Oslo Museum

OsLove - byhistorie for begynnere

OsLove (FOTO : CHRISTINA KRÜGER / OSLO MUSEUM
OsLove! FOTO : CHRISTINA KRÜGER / OSLO MUSEUM

Utstillingen viser historien bak dagens mangfoldige storby. Vi vil fortelle om Oslo i dag, hvordan byen har sett ut tidligere, og hvem som har bodd i og brukt byen.

Til utstillingen har vi hentet fram noen av våre flotteste modeller og malerier, skjøre gjenstander og mengder av fotografier fra våre rikholdige samlinger. Dette blir vist i kombinasjon med intervjuer, film og nye digitale formidlingsformer som gjør at du får oppleve Oslo-historien på helt nye måter. Her møter du middelalderen, storbrannen i 1624, arbeiderklassen og borgerskapet i Christiania. Visste du for eksempel at da slottet ble bygget, syntes folk at det var plassert ute på landet? Eller at oransje var en populær farge for 200 år siden? Eller at Oslo alltid har vært en innvandrer- og innflytterby?

 
Gratis audioguide på norsk
Free Audio Guides in English

Det er gode muligheter for gruppe-omvisning i utstillingen.

Hva: Ny byhistorisk utstilling
Når: Tirsdag - søndag kl. 11 - 16 
Hvor: Bymuseet i Frognerparken

Viktige bidragsytere: Fornyelse av utstillingen hadde ikke vært mulig uten rause bidrag fra følgende eksterne støttespillere. Oslo kommune ved Kulturetaten og Omsorgsbygg har også bidratt med midler som skal gjør den nye utstillingen tilgjengelig for alle i henhold til regler om universell utforming.

Oslo_Kommune_liten             Obos_liten           Sparebankstiftelsen_litenBergesenstiftelsen

Sat Sapienti

Har du spørsmål om prosjektet, kontakt Lars Emil Hansen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Litteraturliste OsLove