Møte med minner

Oslo Museum tilrettelegger formidling for personer med demens. Tilbudet tar utgangspunkt i utstillinger som viser Oslos historie fra "manns minne". Vi bruker utstillingene og utvalgte gjenstander, og lar sansene hjelpe oss. Berøring, lukt, smak og samtale setter erindringsprosessene i gang.

Demens er betegnelsen på sykdom som medfører hukommelsessvikt, sviktende språkfunksjon, sviktende evne til å utføre dagliglivets oppgaver og endret adferd. I Norge har 70.000 personer demens og omtrent 30.000 eldre lettere hukommelsessvikt. Det finnes ikke kurerende behandling, men erindringstilbud kan virke stimulerende.

Møte med minner er et prosjekt utviklet i samarbeid med Norsk Teknisk Museum, Norsk Telemuseum og Geria, og er også en del av Den kulturelle spaserstokken.

Hør en digital fortelling fra et møte med minner.

Omvisninger "Møte med minner"

Hva: Møte med minner; formidling for mennesker med demens
Hvor: Bymuseet i Frognerparken
Når: Etter avtale. Kontakt Anne Solveig Romedal Sandland - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller 23 28 41 70