Mangfoldsnettverket

Modell av Gisle Harr. FOTO: RUNE AAKVIK

Oslo Museum har inngått en avtale med Kulturrådet om å være ansvarsmuseum for Nettverk for minoriteter og kulturelt mangfold (Mangfoldsnettverket).

Nettverket har til formål å styrke arbeidet med minoriteter og kulturelt mangfold i det norske museumslandskapet, gjennom å skape møteplasser, utveksle erfaringer og gjennomføre prosjekter.

Minoriteter og inkludering

Mangfoldsnettverket jobber for tiden med et bokprosjekt om inkludering av ulike kulturelle minoriteter i norske museer. Ni museer fra ulike steder i landet bidrar med sine erfaringer i tilknytning til utstillingsproduksjon, formidling, samling og ansettelsespolitikk. Boken vil også romme refleksjoner over inkludering – og ekskluderingsstrategier i det norske samfunn i fortid og nåtid, og vil således være av relevans også utenfor museumsverdenen.

Tidligere prosjekter

Rekrutteringsprosjektet Mangfold i Museene
Mangfoldsnettverkets rekrutteringsprosjekt er nå avsluttet. Til sammen 19 personer og 10 museer har deltatt i prosjektet, og vi har nå igangsatt en evaluering av tiltaket.
Her er rapporten fra prosjektet (pdf)

Vandreutstillingen ”Spor på Stedet”
Mangfoldsnettverket startet i 2010 med utstillingsprosjektet ”Spor på stedet”. 8 museer deltar, og prosjektet har resultert i en vandreutstilling. Utstillingen åpnet på Bymuseet i april 2012 og ble i september sendt videre på turné blant de deltakende museene. Tanken bak prosjektet er å synliggjøre personer med minoritetsbakgrunn som har satt spor etter seg i lokalmiljøet.

Deltakende museer er Ryfylkemuseet, Haugalandmuseene, Glomdalsmuseet, Akershus Fylkesmuseum, Follo Museum, Opplandsarkivet, ARRAN Lulesamisk senter og Oslo Museum.

For info om Mangfoldsnettverkets arbeid kontakt Anders Bettum Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 22 05 28 30 / 32

Oversikt over museene i Mangfoldsnettverket (pdf)