Kjenn din by: Østkanten vest for elva

Starter 01.05.2017 14:30
Unge sprintere på Bislett stadion ca. 1950. FOTO: UKJENT PERSON / OSLO MUSEUM

I kjent stil går årets andre byvandring fra Arbeidermuseet 1. mai. Oslokjenner og styreleder Bernt Bull tar oss med på østkanten vest for Akerselva.

Bull innleder foran Arbeidermuseet ved Akerselva og avslutter ved den mer ukjente Bislettbekken.

Facebook-arrangement

Turen går opp Ilas Ulvetrapper, og videre opp i høyden over St. Hanshaugen. Bygningene i dette området vil få sin historie framlagt før vandringen svinger innom på besøk hos selveste Laura Gundersen (1832-1898). Hun var en av byens store skuespillere som har fått en gate oppkalt etter seg. I dette området, med feminine gatenavn som Thereses- og Louises gate, reiser Bislet stadion seg, året for ferdigstillelse var 1922. Den er en folkekjær stadion med historie som inkluderer både teglverk- og norsk arbeiderhistorie.

Hele vårsesongen til Kjenn din byvandringene kan du se her

Når: Mandag 1. mai kl. 14.30
Hva: Byvandring