BaByvandring: Fra Vigeland til Villa Stenersen

Starter 04.05.2017 12:00
Fra BaBy-vandring på Tøyen i 2015. FOTO: SIRIL BULL HENSTEIN
Fra BaBy-vandring. FOTO: SIRIL BULL HENSTEIN

Trillevennlige turer i samarbeid med Nasjonalmuseet for kunst, design og arkitektur

Arkitekturen i Vigelandsmuseet og Villa Stenersen er temaet for årets første BaByvandring.

Arkitekt Lorentz Harboe Ree (1888-1962) begynte arbeidet med atelierbygningen i 1921, men sydfløyen var ikke ferdig før ni år senere. I løpet av disse årene kan vi se hvordan funksjonalismens ideer utvikler seg i bygningen.

Arne Korsmo (1900-1968) tegnet Villa Stenersen i en funksjonalistisk stil preget av internasjonal modernisme. Men innenfor dørene får vi innblikk i et hjem som blandet moderne stålrørsmøbler med nybarokt interiør – begge deler skreddersydd for huset.

Gustav Vigelands gipsskulptur Mor og barn (1904) er fremdeles utstilt i Villa Stenersen.

Når: Torsdag 4. mai kl. 12
Hva: BaByvandring