
En utstilling om byutvikling, makt og lokaldemokrati. Hvilke verdier og visjoner styrer utviklingen av byen?
Hvordan kan kunst bidra til å bearbeide Covid-19-pandemien som kollektivt traume? Og hvordan kan vi utnytte pandemien som en hendelse som viste oss at en annen verden er mulig?
Interkulturelt Museum, Tøyenbekken 5
02.11.2023–27.03.2024
PointCounterPoint er et kunstaktivistisk prosjekt og utstilling på Interkulturelt Museum, som tar for seg de politiske og sosiale etterdønningene av covid-19. I utstillingen granskes opplevelsen av pandemien og dens mange konsekvenser fra kunstneres perspektiv.
Hadde det vært mulig med andre post-pandemiske virkeligheter? Hvordan kan vi se på det vi har erfart som en mulighet? Og hva hadde vi gjort annerledes hvis det skjedde igjen?
Utstillingen viser arbeider, særlig tekstilkunst, som responderer på pandemien, inkludert meningsbrytninger og frustrasjoner rundt restriksjoner, konspirasjonsteorier og protestplakater.
Covid-19 etterlot seg et kollektivt traume. Vi ønsker å glemme og gå videre. Samtidig krystalliserte pandemien eksisterende problemer: Sosiale og økonomiske ulikheter ble gjenspeilet og forsterket, den politiske håndteringen av pandemien skapte polariserte fronter, unge mistet deler av ungdommen og eldre ble utsatt for isolasjon og ensomhet.
Pandemien bød på en sjanse til å skape en ny virkelighet – men grep vi egentlig denne muligheten? Eller aksepterte vi en retur til normalen?
Kunstner Lisa Pacini er initiativtageren bak prosjektet. Allerede i 2020 inviterte hun med en gruppe kunstnere, og prosjektet har blitt utviklet gjennom en kollektiv kurateringsprosess med de medvirkende kunstnerne.
Foto: Øystein Thorvaldsen | Kunstner: Tore Magne Gundersen
Lisa Pacini, Julie Skarland, Gidsken Braadlie, Tore Magne Gundersen, Astrid Runde Saxegaard, Andrea Galiazzo, Damien Ajavon, Brit Marit Almskår, Ida Immonen, Miriam Karlsen, Honk, Cathrine Constanse Gjelsnes og Kojo Biney & students
Tirsdag til søndag: kl. 11–16
Se åpningstider i ferier og helligdager
I perioden 23. mars–11. april anbefaler vi å komme i helgene og ikke i ukedagene, da vi forbereder ny utstilling og vår faste utstilling har mye skoleklasser på besøk i ukedagene.
Voksne: kr. 60,-
Barn og unge (t.o.m. 25 år): Gratis
Gratis inngang for alle første torsdag i måneden.
Grupper som vil gå i utstillingene på egenhånd må ta kontakt for å booke tid. Send en e-post til omvisning@oslomuseum.no.
Tøyenbekken 5, 0188 Oslo
T-bane til Grønland
Interkulturelt Museum holder til i lokalene som tidligere huset gamle Grønland politistasjon.
Gjennom engasjerende utstillinger får du innblikk i samfunnsaktuelle temaer, kunst og kultur. Ta pulsen på egne fordommer og utfordre egne idéer.
En utstilling om byutvikling, makt og lokaldemokrati. Hvilke verdier og visjoner styrer utviklingen av byen?
En utstilling for hele familien. Tre inn i utstillingen og oppdag nye sider ved historien.
Vi utvikler den ultimate nye charpaikjelken – en krysning mellom en pakistansk dagseng og en norsk skikjelke.
Bli kjent med livet i hovedstaden på 1920-tallet – da Kristiania ble til Oslo.