Bymuseet, Teatermuseet og Interkulturelt Museum åpner igjen 15. januar. Arbeidermuseet åpner igjen 18. januar. Velkommen tilbake! Se alle åpningstider.
Hvordan har innvandringen fra Pakistan til Norge på 1960- og 1970-tallet blitt erfart, fortalt og bevart? Gjennom ulike kunstneriske uttrykk, og med mat og mattradisjoner som gjennomgangstema, utforskes historien og kildene som har blitt brukt til å fortelle den.
Interkulturelt Museum, Tøyenbekken 5
19.04.2024–04.08.2024
I kunstutstillingen Cooking Time ser kunstner Sarah Kazmi og kurator Noor Bhangu nærmere på den pakistanske arbeidsinnvandringen til Norge og møtet mellom migranter og det norske samfunnet.
I kulturmøtene som oppstod spilte mat en viktig rolle. Da innvandringen fra Pakistan til Norge tok seg kraftig opp på 1960- og 1970-tallet, var det særlig unge menn som kom til landet for å jobbe og tjene penger. Mange av dem startet i servicenæringen og restaurantbransjen, og tok med seg nye mattradisjoner til Oslo – tradisjoner som har satt store spor i byen. Med mat og mattradisjoner som gjennomgangstema får publikum oppleve ulike kunstneriske uttrykk som fotografi, installasjoner, tekst og performance.
I utstillingen tar kunstneren utgangspunkt i samlinger og arkivmateriale fra blant annet Oslo Museum, Norsk Folkemuseum og Oslo byarkiv, og stiller blant annet spørsmål ved historiens representasjon – hvem får skrive historien, og hvem blir representert?
I forbindelse med utstillingen kan publikum også få med seg samtale med Arnfinn H. Midtbøen, en mattur på Grønland og performance av kunstnerne Sanjey Sureshkumar og Mudassir Sheikh.
På siste visningsdag av utstillingen kan du bli med kurator Noor Bhangu inn i utstillingen.
Søndag 4. august kl. 13
Tirsdag til søndag: kl. 11–16
Voksne: kr. 60,-
Barn og unge (t.o.m. 25 år): Gratis
Gratis inngang for alle første torsdag i måneden.
Grupper som vil gå i utstillingene på egenhånd må ta kontakt for å booke tid. Send en e-post til omvisning@oslomuseum.no.
Tøyenbekken 5, 0188 Oslo
T-bane til Grønland
Interkulturelt Museum holder til i lokalene som tidligere huset gamle Grønland politistasjon.
Gjennom engasjerende utstillinger får du innblikk i samfunnsaktuelle temaer, kunst og kultur. Ta pulsen på egne fordommer og utfordre egne idéer.