Bli kjent med livet i hovedstaden på 1920-tallet – da Kristiania ble til Oslo.
Mat er en sentral del av menneskelivet – og av byhistorien. I denne fotoutstillingen får du servert smakebiter fra Oslos mathistorie de siste 150 årene.
Bymuseet, Frognerveien 67
12. mai 2023–15. september 2024
Bli kjent med mathistorien i byen med utgangspunkt i museets fotosamling. Hva kan samlingen fortelle oss om mat i Oslo i denne perioden? Og hvordan speiler fotografiene sosiale og kulturelle endringer i samfunnet?
Denne utstillingen gir gjennom noen glimt fra museets rikholdige fotosamling visuelle smakebiter av hva folk i Oslo har spist, og hvordan byen har vært sted for både produksjon og omsetning av mat de siste 150 årene.
Foto: Johs. Linde kolonialforretning, 1961. Atelier Rude / Oslo Museum
Tirsdag til onsdag: kl. 11–16
Torsdag: kl. 11–18
Fredag til søndag: kl. 11–16
Voksne: kr. 120,-
Studenter: kr. 60,-
Barn og unge (t.o.m. 25 år): Gratis
Gratis inngang for alle første torsdag i måneden.
Billett inkluderer inngang til Bymuseet og Teatermuseet.
Frognerveien 67, 0266 Oslo
Trikk 12 eller buss 20 til Frogner plass. Alle t-banelinjer til Majorstuen.
Bymuseet ligger vakkert til ved Frogner hovedgård i Frognerparken og er samlokalisert med Teatermuseet. Her blir du kjent med historien bak dagens mangfoldige storby gjennom varierte utstillinger.
Her finner du også en hyggelig kafé og museumsbutikk samt Oslo Museums eget bibliotek.
Bli kjent med livet i hovedstaden på 1920-tallet – da Kristiania ble til Oslo.
Hvem er vi som utgjør Oslo i dag? Møt noen av dem som har valgt å dele fra sine liv i prosjektet OSLOOVE.
Seks kunstnere med tilknytning til Dakar utforsker hvordan de kan skape noe nytt sammen, samtidig som de beholder det unike.
I august 1624 ble store deler av det gamle Oslo lagt i aske. Bli kjent med den nye byen som vokste frem.