Mat er essensielt for å leve. Gjennom historien har kjøkkenet endret seg drastisk fra middelalderens grue til 1960-tallets elektriske komfyr. Tilgang på varme, vann, råvarer og kulde har lagt ulike premisser for hvordan maten har vært tilbrakt og oppbevart.

Bli med på en omvisning om kjøkkenets historie i vår kjøkkenutstilling. Her får du se ulike historiske kjøkken ispedd kulturhistoriske oppskrifter og tips fra Hanna Winsnes, Dorotea Christensen, Henriette Schønberg Erken og Ingrid Espelid Hovig.

Sted: Bymuseet, Halvdan Svartes gate 58
Bestilling: omvisning@oslomuseum.no

Prisene er veiledende og vil variere ut ifra antall personer, ønsket tidspunkt, kapasitet, formidler, tema og evt. ekstra vakthold. Ta kontakt for konkret tilbud.

Dagtid (frem til kl. 16)
Min. pris: kr 1500

Ettermiddag/kveld (16–20) og helg
Min. pris: kr 2000

Gammelt kjøkken med blå vegg og naturlig trebord. Asjetter og kjeler henger på den blå veggen.
Relatert utstilling: Kjøkkenveien til historien

Hvordan så bestemors kjøkken ut? Kjenner du igjen detaljer fra 50-tallskjøkkenet? I utstillingen får du se fem kjøkken fra middelalderen til 1950.

Mer om utstillingen