Mat er essensielt for å leve. Gjennom historien har kjøkkenet endret seg drastisk fra middelalderens grue til 1960-tallets elektriske komfyr. Tilgang på varme, vann, råvarer og kulde har lagt ulike premisser for hvordan maten har vært tilbrakt og oppbevart.

Bli med på en omvisning om kjøkkenets historie i vår kjøkkenutstilling. Her får du se ulike historiske kjøkken ispedd kulturhistoriske oppskrifter og tips fra Hanna Winsnes, Dorotea Christensen, Henriette Schønberg Erken og Ingrid Espelid Hovig.

Sted: Bymuseet, Frognerveien 67
Bestilling: omvisning@oslomuseum.no

Prisene er veiledende. Ta kontakt for konkret tilbud.

Dagtid (frem til kl. 16)
Minimumspris: kr 1500
8–15 personer: kr 200 per pers
16–25 personer: kr 3 500
Grupper over 25 personer: etter avtale (min. kr. 3 500)

Prisen inkluderer inngang til museet.

Ettermiddag/kveld (16–20) og helg
Minimumspris: kr 2000
8–15 personer: kr. 250 per person
16–25 personer: kr 4 500
Grupper over 25 personer: etter avtale

Prisen inkluderer inngang til museet. Utgifter til vakthold kommer i tillegg.

Gammelt kjøkken med blå vegg og naturlig trebord. Asjetter og kjeler henger på den blå veggen.
Relatert utstilling: Kjøkkenveien til historien

Hvordan så bestemors kjøkken ut? Kjenner du igjen detaljer fra 50-tallskjøkkenet? I utstillingen får du se fem kjøkken fra middelalderen til 1950.

Mer om utstillingen