Bli kjent med livet i hovedstaden på 1920-tallet – da Kristiania ble til Oslo.
Opplev Oslos spennende historie gjennom et mangfold av fortellinger.
Bymuseet, Frognerveien 67
Fast utstilling
Ved bruk av originale gjenstander, unike malerier, flere hundre fotografier, film, digitale fortellinger og intervjuer med mennesker som lever i byen i dag, fortelles historien om hvordan dagens Oslo har tatt form og hvordan byen har endret seg gjennom tidene. Du blir også bedre kjent med noen av dem som har bodd i byen før oss.
Kjerneutstillingen på Bymuseet vises i de gamle kjellerhvelvene i Frogner hovedgårds uthusfløyer. Her kan Oslos historie oppleves med autentiske steinmurer og spennende romløsninger som ramme. De historiske lokalene gir en unik atmosfære til fortellingene om byen.
Vil du vite mer om Oslos historie og hva som møter deg i utstillingen? På siden under får du servert Oslos historie i korte trekk – fra middelalderby til mangfoldig storby.
Få mer ut av besøket med audioguide. Audioguiden er gratis og tilgjengelig på ti ulike språk: norsk, engelsk, tysk, spansk, fransk, polsk, somali, arabisk, punjabi og kinesisk.
Last ned appen Useeum på din telefon. Ta med egne hodetelefoner. Søk opp «Bymuseet» i appen for å få tilgang til audioguiden.
Google Play App Store
Vil du bestille en privat omvisning i utstillingen? Omvisningen «Oslos historie på 45 minutter» egner seg både for de som ikke kjenner byens historie så godt fra før og mer «viderekommende».
Tirsdag til onsdag: kl. 11–16
Torsdag: kl. 11–18
Fredag til søndag: kl. 11–16
Voksne: kr. 120,-
Studenter: kr. 60,-
Barn og unge (t.o.m. 25 år): Gratis
Gratis inngang for alle første torsdag i måneden.
Billett inkluderer inngang til Bymuseet og Teatermuseet.
Frognerveien 67, 0266 Oslo
Trikk 12 eller buss 20 til Frogner plass. Alle t-banelinjer til Majorstuen.
Bymuseet ligger vakkert til ved Frogner hovedgård i Frognerparken og er samlokalisert med Teatermuseet. Her blir du kjent med historien bak dagens mangfoldige storby gjennom varierte utstillinger.
Her finner du også en hyggelig kafé og museumsbutikk samt Oslo Museums eget bibliotek.
Bli kjent med livet i hovedstaden på 1920-tallet – da Kristiania ble til Oslo.
Hvem er vi som utgjør Oslo i dag? Møt noen av dem som har valgt å dele fra sine liv i prosjektet OSLOOVE.
Seks kunstnere med tilknytning til Dakar utforsker hvordan de kan skape noe nytt sammen, samtidig som de beholder det unike.
I august 1624 ble store deler av det gamle Oslo lagt i aske. Bli kjent med den nye byen som vokste frem.