Fortelling, berøring, lukt og smaksopplevelser setter erindringsprosessen i gang og gjør at deltagerne får oppleve gjenkjennelse, mestring og gode stunder med oss på museet.

Vi tilbyr tre ulike opplegg:

Gamlekjøkkenet i Frogner hovedgård

Gamlekjøkkenet i herregården danner rammen for besøket. Her finner man alt fra åpen grue til det første kjøleskapet. Med gjenstander fra manns minne tar vi praten om hverdagsliv og høytider, morsrollen og maten. Og det blir selvsagt servert kaffe og kake.

Krig og hverdagsliv. Oslo 1940–45

Mange har minner fra krigsårene i Oslo, både av de man har opplevd selv eller som fortellinger fra familie og venner. I utstillingen Krig og hverdagsliv møter vi universelle temaer mange kan kjenne seg igjen i: rasjonering og sparing, kreativ bruk av det man har, skolegang og hverdagsliv. Besøket inkluderer kjente revyviser, og vi avslutter seansen i et skjermet rom der praten fortsetter over en kopp kaffe og en kakebit.

Hvordan klarte man å lage bursdagskake med erstatningsvarer? Og hvor mye tid gikk med til å stå i kø? Velkommen til omvisning og samtale.

For de aller sprekeste: Rusletur med noe attåt

Gamle hus og gater byr på spennende historier og minner fra fortiden. I arbeiderstrøket langs Tøyengata stopper vi sammen og ser på sporene vi finner i bygninger og landskap. Gjennom sanseinntrykk, medbrakte gjenstander og bilder fra fortiden fletter vi områdets historie sammen med de besøkendes minner og opplevelser.

Turen avsluttes med kaffe og kake i en arbeiderbolig fra rundt 1900. Leiligheten ligger i 2. etasje. Alle som er med, må derfor kunne gå i trapper. Det er dessverre ikke toalettmuligheter i arbeiderboligen.

Turen kan også tilrettelegges for rullestolbrukere hvis ønskelig. Ta kontakt for mer informasjon.

Tilbudet er støttet av Den kulturelle spaserstokken.

En god dialog er viktig for å skape den beste museumsopplevelsen for personer med demens, men her er litt praktisk informasjon som kan være greit å vite før dere planlegger et besøk:

  • Maks 10 deltakere, inkludert ledsagere
  • Formidlingen er dialogbasert og foregår i et tempo tilpasset gruppen
  • Tilbud 1 og 2 er tilrettelagt for rullestolbrukere. Gi beskjed i forkant
  • Varighet: rundt 60 minutter

Gi gjerne informasjon om behov dere har i forkant, så finner vi gode løsninger sammen.

Kontakt: senior@oslomuseum.no

Dagsentre og sykehjem i Oslo: Gratis
Grupper utenfor Oslo: kr 750,-

Et demensvennlig museum

Oslo Museum har gjennom mange år arbeidet med å bygge opp gode tilbud for personer med demens, der målet er å bidra til økt livskvalitet i en sårbar fase.
Et demensvennlig museum Møte med minner