Lang, smal gang med malte portretter på venstre side. Til høyre skimtes et utstillingsområde med gjenstander.

Bli med kulturhistoriker og avdelingsleder Lars Emil Hansen på en reise gjennom 1000 års oslohistorie. Hør om middelalderbyen Oslo, 1600- og 1700-tallets Christiania, hovedstaden og storbyen som formes på 1800-tallet, utbyggingen av drabantbyene etter andre verdenskrig og «gjenoppdagelsen» av indre by på 1980- og 1990-tallet.

Tid: Onsdag 17. april kl. 14
Utstilling: OsLove – byhistorie for begynnere

Frogner hovedgård sett utenfra. Stor plen i forgrunnen. Overskyet.

Opplev historiske interiører i Frogner hovedgård sammen med kunsthistoriker og seniorkurator Linken Apall-Olsen, før hun tar oss med ut i deler av parkanlegget som omslutter gården. Se rester av 1700-tallets barokkhage og 1800-tallets engelske landskapspark med varmekjære løvtrær, dammer, grusstier og et vakkert lysthus.

Tid: Onsdag 24. april kl. 14

Gassmaske i forkant, utstillingsareale bak

På frigjøringsdagen kan du bli med museolog og avdelingsleder Kristin Gaukstad inn i utstillingen «Krig og hverdagsliv», som tar oss med tilbake til krigsårene 1940–1945 i Oslo. Hvordan artet krigen seg i Oslo, og hvordan ble den opplevd av barn og unge? Hvordan påvirket den folks hverdagsliv? Hva ønsker museet å formidle i utstillingen, og hvordan er den arbeidet fram?

Tid: Onsdag 8. mai kl. 14
Utstilling: Krig og hverdagsliv

Rom med flere historiske malerier av Oslo.

Hva kan kunsten fortelle oss om de store endringene Oslo har gjennomgått de siste 300 årene? Og hvordan har kunstnere sett og malt Oslo gjennom tidene? Bli med på innsiden av utstillingen «Byblikk – Oslo i kunsten». Kulturhistoriker og avdelingsleder Lars Emil Hansen viser hvordan billedkunsten belyser byens historie og utvikling.

Tid: Onsdag 15. mai kl. 14
Utstilling: Byblikk – Oslo i kunsten

Utstilling, bannere med bilder og tekst

I utstillingen «Smaken av Oslo – glimt fra byens mathistorie» får du servert fotografiske smakebiter fra Oslos mathistorie de siste 150 årene. Hva forteller fotografiene oss om mat i Oslo i denne perioden? Hvorfor er akkurat disse bildene valgt ut? Og hvordan lager man egentlig en utstilling? Kurator og avdelingsleder Kristin Gaukstad tar oss med på innsiden.

Tid: Onsdag 22. mai kl. 14
Utstilling: Smaken av Oslo – glimt fra byens mathistorie

En flott kjole er hovedmotivet. I bakgrunnen to utstillingsdukker med teaterbekledning fra gamle dager.

I utstillingen «Forvandlingens kunst» finnes mange minner fra teaterlivet i hovedstaden fra slutten av 1700-tallet til i dag. I omvisningen gir kurator for teaterhistorie og scenekunst, Cristina Gomez Baggethun, oss et innblikk i Oslos teaterhistorie sett gjennom museets samling.

Tid: Onsdag 29. mai kl. 14
Utstilling: Forvandlingens kunst

Utsikt over gamle Oslo. Skyer på himmelen. Maleri.

For 400 år siden brant det gamle Oslo, og byen ble flyttet fra øst- til vestsiden av Bjørvika. Byen som ble anlagt her fikk ny form, ny arkitektur og nytt navn, Christiania. Bli med arkitekt og Christiania-ekspert Lars Roede tilbake til byen som ble anlagt i 1624. Hør om hus, gater og mennesker i det gamle Christiania fram til 1814, da byen ble hovedstad og gikk inn i en ny historisk fase.

Tid: Onsdag 5. juni kl. 14
Utstilling: Fra Oslo til Christiania

Mennesker på maleriutstilling.

Hva kan kunsten fortelle oss om de store endringene Oslo har gjennomgått de siste 300 årene? Og hvordan har kunstnere sett og malt Oslo gjennom tidene? Bli med på innsiden av utstillingen «Byblikk – Oslo i kunsten». Kunsthistoriker og kurator Therese Hervig Johnsen viser hvordan billedkunsten belyser byens historie og utvikling.

Tid: Onsdag 12. juni kl. 14.30
Utstilling: Byblikk – Oslo i kunsten

Museumsobjekter, malerier, oslohistorie

Bli med kulturhistoriker og avdelingsleder Lars Emil Hansen på en reise gjennom 1000 års oslohistorie. Hør om middelalderbyen Oslo, 1600- og 1700-tallets Christiania, hovedstaden og storbyen som formes på 1800-tallet, utbyggingen av drabantbyene etter andre verdenskrig og «gjenoppdagelsen» av indre by på 1980- og 1990-tallet.

Tid: Onsdag 17. april kl. 14
Utstilling: OsLove – byhistorie for begynnere

En guide snakker til tilhørere. I bakgrunnen et stort gult trebygg.
Omvisninger og byvandringer på bestilling

Vil du bestille en privat byvandring eller omvisning i en av våre utstillinger? Vi tilbyr ulike omvisninger og byvandringer på forespørsel for grupper, i tillegg til skreddersydde turer. Opplev museet og byen med våre dyktige formidlere.

Omvisninger og byvandringer på bestilling

Frognerveien 67, 0266 Oslo
Trikk 12 eller buss 20 til Frogner plass. Alle t-banelinjer til Majorstuen.

Tirsdag til onsdag: kl. 11–16
Torsdag: kl. 11–18
Fredag til søndag: kl. 11–16

Se åpningstider i ferier og helligdager

Voksne: kr. 120,-
Studenter: kr. 60,-
Barn og unge (t.o.m. 25 år): Gratis

Gratis inngang for alle hver torsdag.

Billett inkluderer inngang til Bymuseet og Teatermuseet.

KJØP BILLETT